ClaudicatioNET

Martijn Trogh
Fysiotherapie

aangesloten bij: ClaudicatioNET

 

ClaudicatioNet is een netwerk dat is opgestart om gesuperviseerde looptraining aan te bieden voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden. In de volksmond staat dit vaatlijden beter bekend als ‘etalagebenen’.

Sinds maart 2012 is Martijn Trogh aangesloten bij Claudicationet, op dit moment bevindt hij zich in de laatste fase van het specialisatietraject. Daardoor heeft hij ruime ervaring in het begeleiden van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden.

Nut van looptherapie
De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met claudicatio intermittens (of etalagebenen) is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als deze looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd (gesuperviseerde looptherapie), lijken de resultaten aanzienlijk beter.

Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht kan besteden aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl. ClaudicatioNet geeft u duidelijkheid over waar en bij welke fysiotherapeut bij u in de buurt goede kwaliteit gesuperviseerde looptherapie wordt gegeven.

Bron: ClaudicatioNet.nl