Haptotherapie

Nicolette Bogears Haptotherapeut

Ellen Vaessen
Haptotherapeut

Haptonomie is de leer van het gevoelsleven.

Haptotherapie is een persoonsgerichte begeleidingsvorm die zich richt op het bewust worden van je emotionele gevoelsleven. Je komt in contact met jezelf, je emoties en je omgeving. In ons vaak drukke leven vergeten we soms te luisteren naar ons lichaam en gevoel. Wat het evenwicht tussen verstand en gevoel verstoren kan, met mogelijk lichamelijke en/of geestelijke klachten tot gevolg.

Deze klachten kunnen zeer verschillend zijn bijvoorbeeld: continue spierspanning, slecht slapen, hyperventilatie, een gevoel van onbehagen, niet lekker in je vel.
Je begint te twijfelen over de keuzes die je hebt gemaakt, de keuzes die je nog gaat maken.

De haptotherapeut kan jou begeleiden in het proces waarin je wel leert luisteren naar je lichaam, gevoelens en emoties. Je gaat voelen waar jouw grenzen liggen en hoe fijn het is daar trouw aan te zijn. Je gaat voelen hoeveel ruimte je nodig hebt om helemaal jezelf te kunnen zijn.

Kortom je gaat keuzes maken die echt bij jou passen en je leert daarnaar te handelen.

 

Zwangerschapshaptonomie

Een zwangerschap is een spannende tijd vol veranderingen. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding richt zich op het contact maken met het kindje in de buik en op het contact tussen de ouders. Hierbij krijgen zowel moeder als de eventuele partner praktische handvatten gericht op het contact maken met het kindje tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna.
De begeleiding bestaat uit 5 sessies tijdens de zwangerschap en 1 sessie na de bevalling. Uiteraard kan hier van worden afgeweken. Omdat de begeleiding niet in groepsverband wordt gegeven, wordt deze volledig op jullie situatie afgestemd. Ben je geïnteresseerd in haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Neem dan al vroeg in de zwangerschap contact met mij op. Dan hebben we alle tijd voor een traject op maat.

Voor meer informatie: www.ellenvaessen.nl

Vanaf 1 januari 2024 heeft de afdeling fysiotherapie geen overeenkomst meer met onderstaande zorgverzekeraars.

Voor meer informatie betreft vergoedingen van niet gecontracteerde zorg verwijzen wij u naar uw polisvoorwaarden.

Ga naar de inhoud