Revalidatie

Amber

Monique

Jasper

Irith

Anja

Het herstel van fysieke klachten begint al vóór de operatie

Belangrijk is dat u voor de operatie een optimale fysieke conditie heeft, zodat u nog béter uit de operatie kan komen. De fysiotherapeuten van onze praktijk kunnen voor u een trainingsprogramma op maat maken.

Na de operatie

Het kan het mogelijk zijn dat u de eerste periode niet naar de praktijk kan komen. Voor ons is het geen enkel probleem om in de eerste weken van het herstel bij u aan huis te komen. Juist de eerste weken zijn cruciaal in het herstelproces van het lichaam, daar willen wij u goed in begeleiden.

Vervolgens wordt de orthopedische revalidatie verder voortgezet in de praktijk. In een goed geoutilleerde oefenruimte, of desnoods buiten, wordt getraind aan het herstel van functie om uw activiteiten in het dagelijks leven zo snel mogelijk te kunnen hervatten.

Voorbeelden van indicaties voor orthopedische revalidatie:

  • THP, nieuwe heup,
  • TKP, nieuwe knie,
  • Status na hernia (nek/lage rug) operatie,
  • Operatieve ingreep na een botbreuk.

Mocht u vragen hebben of u met uw (orthopedische) revalidatie terecht kan, kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.

Neurologische revalidatie

Voorbeelden van neurologische aandoeningen  zijn Parkinson, MS en CVA. De klachten verschillen per persoon qua ernst en hinder in het dagelijks leven. Op basis van uw specifieke hulpvraag zullen wij een plan met u opstellen om  uw klachten/beperking te verminderen of uw huidige functie te kunnen onderhouden.

Vanaf 1 januari 2024 heeft de afdeling fysiotherapie geen overeenkomst meer met onderstaande zorgverzekeraars.

Voor meer informatie betreft vergoedingen van niet gecontracteerde zorg verwijzen wij u naar uw polisvoorwaarden.

Ga naar de inhoud